Cicloturisme i MTB

CreaTurisme -  Programa de impulso y desarrollo de producto Comunitat Valenciana
CreaTurisme
Programa d’impuls i desenvolupament de productes experiencials de la Comunitat Valenciana

Descobreix

Productes inclosos en l'estratègia CreaTurisme
Mediterrani Actiu

Cicloturisme i MTB

Comunitat Valenciana
-

El Programa de Producte Cicloturisme i MTB de la Comunitat Valenciana s’emmarca en l’estratègia CreaTurisme i forma part del Club de Producte Mediterrani Actiu-Esportiu. 

La Comunitat Valenciana alberga unes condicions estupendes per al desenvolupament de l’activitat ciclista en totes les seues variants:

- Ciclisme Recreatiu (Slow-Clicling): passejos amb bicicleta de forma recreativa, gaudint de l’activitat física alhora que es coneix la cultura, el patrimoni, la naturalesa o la gastronomia d’un territori.

- Ciclisme en ruta: activitat dedicada al ciclisme en carretera, ja siga realitzant rutes organitzades o de forma lliure. 

- Bicicleta de muntanya: pràctica esportiva dedicada al gaudi del ciclisme a la muntanya o el camp.

- Cicloturisme: pràctica del ciclisme de forma no competitiva en general.

Aquest programa es dirigeix a empreses que ofereixen propostes específiques d’experiències i activitats d’alt valor afegit entorn del cicloturisme i bicicleta de muntanya en la Comunitat Valenciana.

Podran participar en aquest producte:

- Empreses de turisme actiu
- Allotjaments
- Serveis de restauració
- Agències de viatges i mediació turística

La participació en el Programa de Producte Cicloturisme i MTB de la Comunitat Valenciana comporta el compliment de requisits vinculats tant a serveis, com a les seues infraestructures, gestió i comercialització. Aquests criteris de compliment obligat seran la garantia que assegure la cohesió de l’oferta i l’homogeneïtat d’aquesta a fi de disposar de la capacitat d’oferir al mercat propostes competitives i d’alt valor entorn de l’argument de productes Cicloturisme i MTB.

Criteris d’adhesió

Les empreses de la Comunitat Valenciana interessades a adherir-se al Programa de Producte Cicloturisme i MTB hauran de complir els següents criteris d’accés o manteniment:

1. Criteris transversals de CreaTurisme: aquells comuns a tots els arguments de productes considerats dins de l’estratègia de CreaTurisme i que les empreses adherides hauran de complir obligatòriament.

2. Criteris de tipologia d’empresa adaptats a les necessitats de cada producte: criteris específics de producte associats a cadascuna de les tipologies d’empresa potencialment membre del producte cicloturisme i MTB.

Fases d’adhesió

Existeix la possibilitat d’adherir-se al Programa de Producte Cicloturisme i MTB de la Comunitat Valenciana com a empresa en fase d’accés (adhesió a grup de treball sobre turisme Cicloturisme i MTB), en el cas de no complir en l’actualitat amb algun dels criteris (sempre que no siga una limitació administrativa la que ho impedisca). En aquesta fase, l’empresa es compromet a esmenar en el menor temps possible les limitacions que impedisquen aquest compliment per a poder d’aquesta manera accedir a la fase d’adhesió total (adhesió al Programa Cicloturisme i MTB) en la qual podrà beneficiar-se de tots els avantatges de formar part del Programa de Producte Cicloturisme i MTB de la Comunitat Valenciana.

Fase d’accés: les empreses que formen part del Programa de Cicloturisme i MTB de la Comunitat Valenciana en fase d’accés disposaran dels següents beneficis:

- Interlocució directa amb Turisme Comunitat Valenciana.

- Accés a informació específica del sector.

- Participació preferent en accions dutes a terme per Turisme Comunitat Valenciana, especialment de caràcter formatiu.

Fase d’adhesió total: les empreses i entitats adherides al Programa de Producte Cicloturisme i MTB de la Comunitat Valenciana disposaran, a més dels anteriors, dels beneficis següents:

- Ús del distintiu del Club de Producte Mediterrani Actiu-Esportiu.

- Inclusió en els materials promocionals elaborats per a la promoció del producte Cicloturisme i MTB de la Comunitat Valenciana.

- Inclusió en la web del producte Cicloturisme i MTB de la Comunitat Valenciana i participació en l’estratègia digital vinculada.

- Participació en la programació i integració en les accions de comunicació i comercialització que es realitzen en el Programa de Cicloturisme i MTB de la Comunitat Valenciana.

- Representació i possibilitat de participació en fires sectorials o especialitzades en Cicloturisme i MTB en les quals participe Turisme Comunitat Valenciana.

- Participació en fam trips i press trips com a membre del Programa de Cicloturisme i MTB de la Comunitat Valenciana.

- Programa d’incentius per a accions de promoció, comunicació i màrqueting.

- Accions de promoció de la destinació associades a aquest producte en els seus diferents mercats.

Procediment d’adhesió

L’adhesió de les empreses interessades a formar part del Programa de Cicloturisme i MTB de la Comunitat Valenciana han de:

1. Emplenar i signar la carta d’adhesió als Grups de Treball sobre Cicloturisme i MTB marcant la seua tipologia o tipologies d’empreses per les quals s’adhereix al grup i remetre-la a mediterraneo-activo@comunitatvalenciana.com. Amb això l’empresa s’incorpora directament a la fase d’accés i els seus beneficis.

2. Emplenar i signar la carta d’adhesió al Programa Cicloturisme i MTB marcant la seua tipologia o tipologies d’empreses per les quals s’adhereix al programa i remetre-la a mediterraneo-activo@comunitatvalenciana.com. Amb això s’obté accés directe a la fase d’adhesió total i els seus beneficis.

Aquesta carta d’adhesió als Programes de CreaTurisme és un document públic pel qual els responsables de les empreses reconeixen públicament el compliment dels criteris i el compromís de participació.

Cada empresa podrà presentar tantes cartes d’adhesió als grups de treball i als Programes de Producte de la Comunitat Valenciana com tipologies d’activitat realitze.

3. L’admissió de sol·licituds. Correspon a l’òrgan de coordinació del Programa de Producte Cicloturisme i MTB de la Comunitat Valenciana acceptar o no les candidatures presentades, a l’efecte de verificació es podran fer auditories internes.

Empreses Adherides a Grups de Treball

Empreses de Turisme Actiu

- Bikes4tour.com

- Costa Blanca Bike Hotels S.L.

- eXtrem Tracks

- Iniciatives Turístiques S.L. (Centre BTT Els Ports y Morella Singletracks).

- Itinerantur-Rutas. Cultura. Natura S.L.

 - Lake Beniarres Leisure Park S.L (Costa Blanca Quadtours)

- Love Cycling Tours - Hardacho

- Magic and Nature

- Mediterranean Bike Tours, El Rincón de Pau y El Roig de Simó

- Mo' Bike

- Molí Hospital SCP

- Sargantana Aventura, SLL

- Spainrider SL

- Startbike

- Tao Bikes

Mediació Turística i Agències de Viatge

-Elba II S.L InturSports Travel Services

- InturSports Travel Services

- Lake Beniarres Leisure Park S.L (Costa Blanca Quadtours)

- Lazy Pedals

- Love Cycling Tours - Hardacho

- Magic and Nature

- Mediterranean Bike Tours, El Rincón de Pau y El Roig de Simó

-Spainish Agencia de viajes

- Startbike

- Tuserco Travel

Allotjaments Turístics

- Centro BTT ALTOMIJARES - Apartamentos Campuebla

-Elba II S.L InturSports Travel Services

- Hotel Cap Negret

- Hotel Castilla Alicante

- Hotel La Rocha (Quesa Ecoopturismo.Coop.v.)

- InturSports Travel Services

- Mediterranean Bike Tours, El Rincón de Pau y El Roig de Simó

- Oliva Nova Beach & Golf Resort

- Sercotel Ciutat d'Alcoi

- SH Hoteles

- Startbike

Serveis de restauració

- Hotel Castilla Alicante

- Mediterranean Bike Tours , El Rincón de Pau y El Roig de Simó

- Sercotel Ciutat d'Alcoi

 

Per a ampliar informació, pot dirigir un e-mail a la següent adreça:

mediterraneo-activo@comunitatvalenciana.com