Descobreix

Productes inclosos en l'estratègia CreaTurisme
Mediterrani Natural Rural

Ecoturisme

Comunitat Valenciana
-

Ecoturisme Comunitat Valenciana és un programa de producte turístic de naturalesa pensat per al turista que es desplaça per buscar el contacte amb la naturalesa d’una manera responsable. S’emmarca en l’estratègia de CreaTurisme de desenvolupament de productes experiencials d’alt valor afegit, contribuint al coneixement i el gaudi de la naturalesa en el marc per a generar demanda interessada cap a la Comunitat Valenciana.

L’ecoturisme és el viatge a una àrea natural per a conéixer-la, interpretar-la, gaudir-la i recórrer-la, al mateix temps que s’aprecia i contribueix de forma pràctica a la seua conservació, sense generar impactes sobre el medi i repercutint positivament en la població local.

Es tracta per tant d’un producte turístic dirigit a un públic que desitja conéixer, descobrir i apreciar la naturalesa, que incorpora els principis del turisme sostenible en relació amb els impactes econòmics, socials i ambientals del turisme, que ha de contribuir a la conservació de la naturalesa.

L’observació d’estreles, de fauna, de flora, el senderisme interpretatiu, els allotjaments eco friendly o les activitats en les quals conflueixen les característiques abans esmentades formen part del producte ecoturisme.

L’ecoturisme també busca incentivar el desenvolupament sostenible (és a dir, el creixement actual que no danye les possibilitats futures). A més, permet descobrir racons naturals i rurals de gran valor i bellesa.

El desenvolupament de l’ecoturisme ofereix la possibilitat de que els nuclis de poblacions rurals xicotets puguen impulsar la seua economia. Els principis de l’ecoturisme suposen el respecte per la cultura de la destinació receptora, la minimització de l’impacte negatiu que causa l’activitat turística i el suport als drets humans.

Aquest programa es dirigeix a entitats, empreses i serveis que ofereixen propostes específiques d’experiències i activitats d’alt valor afegit entorn de l’ecoturisme en la Comunitat Valenciana.

Podran participar d'aquest producte:

- Empreses d'activitats
- Agències receptives i comercialitzadores
- Allotjaments
- Serveis de restauració
- Comerços
- Observatoris astronòmics
- Espais visitables
- E​​​sdeveniments turístics

La participació en en el programa de producte Ecoturisme Comunitat Valenciana comporta el compliment d’uns requisits de compliment vinculats tant a serveis, com a les seues infraestructures, gestió i comercialització.Aquests criteris d'obligat compliment seran la garantia que assegure la cohesió de l'oferta i l'homogeneïtat de la mateixa a fi de disposar de la capacitat d'oferir al mercat proposades competitives i d'alt valor ajuste a l'argument d'Ecoturisme.

sol.licitud adhesió

ADHESIÓ CREATURISME

Microsite Producte Ecoturisme a la Comunitat Valenciana

L'enoturisme en la Comunitat Valenciana compta amb el seu propi espai digital. Clique ací per a descobrir-ho. 

Newsletters Creaturisme

Si desitja conéixer més sobre les novetats i activitats del Programa Creaturisme per al grup de productes de Mediterrani Natural i Rural, punxe ací.