Turisme Actiu /Aventura

CreaTurisme -  Programa de impulso y desarrollo de producto Comunitat Valenciana
CreaTurisme
Programa d’impuls i desenvolupament de productes experiencials de la Comunitat Valenciana

Descobreix

Productes inclosos en l'estratègia CreaTurisme
Mediterrani Actiu

Turisme Actiu /Aventura

Comunitat Valenciana
-

El Programa de Producte Turisme Actiu / Aventura de la Comunitat Valenciana s’emmarca en l’estratègia CreaTurisme i forma part del Club de Producte Mediterrani Actiu-Esportiu. 

La Comunitat Valenciana alberga unes condicions estupendes per al desenvolupament del turisme actiu en espais d’interior en totes les seues variants:

- Activitats terrestres: en aquesta categoria entren totes aquelles pràctiques que es fan en el medi terrestre, com el senderime, el trekking, l’escalada, el turisme eqüestre, les activitats de multiaventura, etc.

- Activitats fluvials: activitats esportives i d’aventura que es realitzen en cursos fluvials i embassaments que, entre d’altres, inclouen caiac, ràfting, piragüisme, barranquisme. 

- Activitats aèries: pràctiques esportives que aprofiten l’energia del vent o s’impulsen a motor, sempre en el medi aeri. Dins d’aquests esports estan els globus aerostàtics, els parapents, el paracaigudisme, etc. 

Aquest programa es dirigeix a empreses de la Comunitat Valenciana que ofereixen propostes específiques d’experiències i activitats d’alt valor afegit entorn del turisme actiu i d’aventura.

Podran participar en aquest producte:

- Empreses de turisme actiu

- Allotjaments

- Serveis de restauració

- Agències de viatges i mediació turística

La participació en el Programa de Producte Turisme Actiu / Aventura de la Comunitat Valenciana comporta el compliment de requisits vinculats tant a serveis, com a les seues infraestructures, gestió i comercialització. Aquests criteris de compliment obligat seran la garantia que assegure la cohesió de l’oferta i l’homogeneïtat d’aquesta a fi de disposar de la capacitat d’oferir al mercat propostes competitives i d’alt valor entorn de l’argument de productes de turisme actiu en espais d'interior.
 

Criteris d’adhesió

Les empreses de la Comunitat Valenciana interessades a adherir-se al Programa de Producte Turisme Actiu / Aventura hauran de complir els següents criteris d’accés o manteniment:

1. Criteris transversals de CreaTurisme: aquells comuns a tots els arguments de productes considerats dins de l’estratègia de CreaTurisme i que les empreses adherides hauran de complir obligatòriament.

2. Criteris de tipologia d’empresa adaptats a les necessitats de cada producte: criteris específics de producte associats a cadascuna de les tipologies d’empresa potencialment membre del producte turisme actiu / aventura.
 

Fases d’adhesió

Existeix la possibilitat d’adherir-se al Programa de Producte Turisme Actiu / Aventura de la Comunitat Valenciana com a empresa en fase d’accés (adhesió a grup de treball sobre turisme actiu /aventura), en el cas de no complir en l’actualitat amb algun dels criteris (sempre que no siga una limitació administrativa la que ho impedisca). En aquesta fase, l’empresa es compromet a esmenar en el menor temps possible les limitacions que impedisquen aquest compliment per a poder d’aquesta manera accedir a la fase d’adhesió total (adhesió al Programa Turisme Actiu / Aventura) en la qual podrà beneficiar-se de tots els avantatges de formar part del Programa de Producte Turisme Actiu / Aventura de la Comunitat Valenciana.

Fase d’accés: les empreses que formen part del Programa de Producte Turisme Actiu / Aventura de la Comunitat Valenciana en fase d’accés disposaran dels següents beneficis:

- Interlocució directa amb Turisme Comunitat Valenciana.

- Accés a informació específica del sector.

- Participació preferent en accions dutes a terme per Turisme Comunitat Valenciana, especialment de caràcter formatiu.

Fase d’adhesió total: les empreses i entitats adherides al Programa de Producte Turisme Actiu / Aventura de la Comunitat Valenciana disposaran, a més dels anteriors, dels beneficis següents:

- Ús del distintiu del Club de Producte Mediterrani Actiu-Esportiu.

- Inclusió en els materials promocionals elaborats per a la promoció del producte Turisme Actiu / Aventura de la Comunitat Valenciana.

- Inclusió en la web del producte Turisme Actiu / Aventura de la Comunitat Valenciana i participació en l’estratègia digital vinculada.

- Participació en la programació i integració en les accions de comunicació i comercialització que es realitzen en el Programa de Producte Turisme Actiu / Aventura de la Comunitat Valenciana.

- Representació i possibilitat de participació en fires sectorials o especialitzades en Turisme Actiu / Aventura en les quals participe Turisme Comunitat Valenciana.

- Participació en fam trips i press trips com a membre del Programa de Producte Turisme Actiu / Aventura de la Comunitat Valenciana.

- Programa d’incentius per a accions de promoció, comunicació i màrqueting.

- Accions de promoció de la destinació associades a aquest producte en els seus diferents mercats.
 

Procediment d’adhesió

L’adhesió de les empreses interessades a formar part del Programa de Producte Turisme Actiu / Aventura de la Comunitat Valenciana han de:

1. Emplenar i signar la carta d’adhesió als Grups de Treball sobre Turisme Actiu / Aventura marcant la seua tipologia o tipologies d’empreses per les quals s’adhereix al grup i remetre-la a mediterraneo-activo@comunitatvalenciana.com. Amb això l’empresa s’incorpora directament a la fase d’accés i els seus beneficis.

2. Emplenar i signar la carta d’adhesió al Programa Turisme Actiu / Aventura marcant la seua tipologia o tipologies d’empreses per les quals s’adhereix al programa i remetre-la a mediterraneo-activo@comunitatvalenciana.com. Amb això s’obté accés directe a la fase d’adhesió total i els seus beneficis.

Aquesta carta d’adhesió als Programes de CreaTurisme és un document públic pel qual els responsables de les empreses reconeixen públicament el compliment dels criteris i el compromís de participació.

Cada empresa podrà presentar tantes cartes d’adhesió als grups de treball i als Programes de Producte de la Comunitat Valenciana com tipologies d’activitat realitze.

3. L’admissió de sol·licituds. Correspon a l’òrgan de coordinació del Programa de Producte Turisme Actiu / Aventura de la Comunitat Valenciana acceptar o no les candidatures presentades, a l’efecte de verificació es podran fer auditories internes.
 

Empreses Adherides a Grups de Treball

Empreses de Turisme Actiu

- Actio S.L.

- Cofrentes Turismo Activo - Ocionatur

- Costa Blanca Nordic Walking

Costa Blanca Experiences 

- Desafío Alpino

- eXtrem Tracks

- Grieta Aventura

- Itinerantur-Rutas. Cultura. Natura S.L.

- Kiko Park Rural

- Lake Beniarres Leisure Park S.L (Costa Blanca Quad Tours)

- Naturalismo Life

- Quality Tours Mariola

- Reto 16 Cimas

- Rutas Fluviales del Júcar S.L.

- Sargantana Aventura S.L.L.

- Sun Rides Spain

- Totalhike S.C.

- Trail Natura

- Tururac S.L.V.

- Viu Natura

-7 Pobles

Allotjaments Turístics

- Actio S.L.

- Kiko Park Rural

- Naturalismo Life

- Rutas Fluviales del Júcar S.L.

Serveis de restauració

- Kiko Park Rural

- Naturalismo Life

- Rutas Fluviales del Júcar S.L.

Mediació Turística i Agències de Viatge

- Actio S.L.

- Cofrentes Turismo Activo - Ocionatur

- Costa Blanca Experiences

- Naturalismo Life

- Quality Tours Mariola

- Rutas Fluviales del Júcar S.L.

- Turismo y Familia (Viajar en Familia)

 

Per a ampliar informació, pot dirigir un e-mail a la següent adreça:

mediterraneo-activo@comunitatvalenciana.com