Casa Natal d’Alexandre VI

La Casa Natal d’Alexandre VI està situada a Xàtiva. Es tracta d’un palauet urbà, on va nàixer i residir, al Regne de València, el papa Alexandre VI i la seua família en 1378. La casa va pertànyer a la família durant generacions posteriors. Es va reformar a meitat del segle XV.

Font de la Trinitat

La Font Reial de la Trinitat, una font històrica i ornamental, construïda al segle XV, època en què Calixt III era sols un xiquet. Està situada a la Plaça de la Trinitat de Xàtiva. Ha estat declarada Bé de Rellevància Local.

Castell de Xàtiva

Doble fortalesa, de quasi 1 km, situada a la serra del Castell, sobre Xàtiva, que, per la situació estratègica de la ciutat ha estat escenari i testimoni de nombrosos conflictes. Dividit en el Castell Menor i el Castell Major, el primer s’assenta sobre restes iberes i romanes. Les cultures successives que han poblat aquestes terres van anar ampliant i fortificant el castell. Ja va tenir protagonisme durant les campanyes d’Aníbal i en el període de Al-Andalus.

Retaule de Casa Artigues

La Casa Artigues, d’una notable família local de farmacèutics, és un edifici del segle XVIII situat en ple cor del nucli antic de Xàtiva. L’edifici posseeix tres elements patrimonials destacats, com són la marquesina d’estil eclèctic que mescla modernisme i neogòtic, el famós retaule ceràmic dels personatges il·lustres de la ciutat i les prestatgeries modernistes, úniques a tota la ciutat.

Museu Casa de l’Ensenyança

La Casa de l’Ensenyança es va construir a Xàtiva a meitat del segle XVIII, concretament en 1758, per disposició del l’arquebisbe Majoral per a ajudar aquells de classe humil a poder estudiar.

L’edifici presenta una portada barroca de pedra i un escut heràldic del fundador de la institució educativa, l’Arquebisbe Majoral, i va mantenir l’activitat com a institució educativa fins a finals del segle passat.

Església Sant Feliu

Sant Feliu és una de les esglésies més antigues del Regne de València. Es va construir en 1265, després de la conquista cristina de Jaume I, coincidint amb l’expansió del gòtic per terres valencianes. Es troba a la falda del Castell de Xàtiva. Es va alçar sobre les restes de la antiga catedral visigòtica.

El Palau dels Borja

El Palau va ser construït al segle XV, era la seu de l’ardiaca de la Col·legiata, càrrec que sempre va ostentar un canonge de la Catedral de València. Sobre la porta noble dovellada està l’escut de Calixt III i altres dos escuts de la branca Borja-Oms, que podrien pertànyer a Roderic o a Cèsar Borja, arquebisbes de València.