Reial Monestir de la Trinitat
El Reial Monestir de la Santíssima Trinidad de València constitueix un antic conjunt monàstic que conserva el seu ús inicial. La fundació va ser realitzada per la reina Maria de Castella, esposa d’Alfons V el Magnànim.
El Reial Monestir de la Santíssima Trinidad de València constitueix un antic conjunt monàstic que conserva el seu ús inicial. La fundació va ser realitzada per la reina Maria de Castella, esposa d’Alfons V el Magnànim.
El monestir va ser fundat per Maria de Luna, esposa de Martí I que l’any 1404 donava en el seu testament als frares del “Sancti Spiritu”, passant a les mans dels franciscans.
Actualment, el Monestir ofereix la possibilitat d’allotjar-se, descansar, trobar-te amb tu mateix i amb Déu en plena naturalesa. Trobareu pau i un paisatge preciós per a caminar i relaxar-se. Hi ha habitacions individuals, dobles i salons per a activitats de grups.
La Congregació Religiosa Germanes Terciàries Caputxines es funda l’any 1885 a Montiel pel frare franciscà Luis Amigó i Ferrer, veí de Massamagrell, amb la finalitat, en la seua primera missió, d’assistir als malalts de l’epidèmia del còlera que assolava els pobles de Benaguasil i Massamagrell.
El Convent de la Magdalena de Massamagrell és el segon convent de la província de València fundat per Sant Joan de Ribera per als Caputxins. Està catalogat com a bé de rellevància local.
Va ser beneït l’any 1599 i pocs anys després va ser necessari ampliar-lo a causa de l’afluència de candidats a l’orde, perquè era casa de noviciat. L’església del convent és d’estil renaixentista i va ser construïda per ordre de Sant Joan de Ribera.
El Reial Monestir de Santa María del Puig va ser declarat monument historicoartístic nacional (bé d’interés cultural) l’any 1969. Està situat al municipi del Puig, a la comarca de l’Horta Nord de la Comunitat Valenciana, a només 14 km de la ciutat de València.
Al terme municipal del Puig de Santa María, al costat de l’antiga carretera de València a Barcelona es troba la Cartoixa d’Ara Christi.
El Reial Monestir de Santa Clara, també anomenat de l’Assumpció, està ubicat a Xàtiva i data del segle XIV. Es tracta d’un conjunt arquitectònic valuós, de 4.000 metres quadrats, en ple centre històric de la ciutat. Va ser declarat Bé d’Interés Cultural en 2003.
El monestir de Santa Clara és un convent de clausura, habitat per monges de Les Clarisses. És un edifici d’estructura gòtica, restaurat en 1967. Ha estat declarat Bé de Rellevància Local.
El Reial Monestir de Sant Jeroni de Cotalba, situat al terme municipal d’Alfahuir (València), s’alça sobre el turó de Cotalba, en un entorn natural privilegiat i a uns huit quilòmetres de Gandia. És de propietat privada i està obert al públic des de l’any 2005, mitjançant acord amb la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana.
El Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna es troba situat a Simat de la Valldigna i va ser fundat per Jaume II d’Aragó en 1298. Roderic de Borja, el papa Alexandre VI i Cèsar de Borja van ser abats d’aquest monestir.