Schema type
PLACE
Schema subtype
Touristic Attraction

Thalassoma pavo, el bonic peix del color de la mar

Conegut també com a “donzella” o “fadrí”, el nom de Thalassoma pavo prové dels termes grecs thalassa (mar) i soma (cos) i de l'apel·latiu en llatí pavo (associat a la bellesa).

Este peixet cridaner és un clàssic a les costes mediterrànies. S’identifica fàcilment pel color verd cridaner, els arabescs blaus del cap i el frenètic moviment de les aletes pectorals.

Els blènnids escorredissos

Els blènnids s’identifiquen per tindre un dibuix en forma de malla baix dels ulls i del cap i una coloració variada que pot canviar en qüestió de segons. Les espècies d’esta família no tenen escates i són escorredisses al tacte i, per este motiu, s’anomenen Blennius, paraula d’origen grec que significa “mucositat”.

El peix serrà

El Serranus scriba es reconeix fàcilment per tindre el dors de color rosat sobre el qual destaquen de cinc a set bandes verticals de color marró fosc, una taca blavosa al ventre i una cua ataronjada.

Els ventalls de mar

Les gorgònies pertanyen al grup dels cnidaris, a l’igual que les meduses, les anemones i els corals. Són organismes animals (atenció, no són vegetals!) que viuen en colònia, fixats al substrat des d’on creixen sempre perpendiculars a algun corrent per a captar l’aliment, d’ahí el nom de ventalls de mar.

Mero mediterrani

L’emblemàtic depredador dels fons rocosos del Mediterrani.

L’Epinephelus marginatus, més conegut com a mero, és un peix ossi molt robust, que sol mesurar un metre i mig de longitud i pesar uns 40 kg.

Observació de fauna i flora

Descobreix el significat de la naturalesa en estat pur!

La pràctica de l’ecoturisme t’ofereix l’oportunitat de submergir-te en la naturalesa en el seu estat més salvatge. Descobreix quines són les espècies vegetals i animals que habiten en la gran diversitat d’espais protegits i dels seus ecosistemes. Aprén observant les seues necessitats. Què mengen? On viuen? Tot això gaudint de l’entorn i de la naturalesa.

Jardín de l’Albarda

El Jardín de l’Albarda ocupa 50.000 m2 que recreen els antics jardins renaixentistes valencians, molt influïts per la cultura àrab. La simetria i la profunditat són dues de les seues característiques essencials i les fonts i l’aigua tenen un protagonisme essencial.